Det sker i EU: Digitale pas, skattely og europaministerens første samråd

Der er nye digitale rejsedokumenter på vej i denne uge, hvor EU-Parlamentet får besøg af Viktor Orbán, Biden kommer på tysk statsvisit, europaministeren skal i sit første samråd, og EU-kommissærerne finder ud af, hvornår de skal ristes over en sagte ild af europaparlamentarikerne.

Europaminister Marie Bjerre skal vælge, om hun vil have EU-sokkerne på i denne uge, hvor hun i sit første samråd skal forklare, om Danmark vil arbejde for at beskytte dansk suverænitet og undgå yderligere centralisering af magt i EU under det kommende danske EU-formandskab i 2025.
Europaminister Marie Bjerre skal vælge, om hun vil have EU-sokkerne på i denne uge, hvor hun i sit første samråd skal forklare, om Danmark vil arbejde for at beskytte dansk suverænitet og undgå yderligere centralisering af magt i EU under det kommende danske EU-formandskab i 2025.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 7. oktober

Årsdagen for Hamas’ angreb på Israel vil blive markeret ved flere forskellige lejligheder i EU-land i denne uge, blandt andet når Europa-Parlamentet samles i Strasbourg.

Samme dag har de folkevalgte sat EU’s indre grænser til debat på grund af Tysklands beslutning om at indføre kontroller til alle sine nabolande, herunder Danmark.

I Luxembourg mødes de europæiske finansministre i den såkaldte Eurogruppe for blandt andet at tale om arbejdet med at skabe en digital euro, konkurrenceevne og kapitalmarkedsunion. Desuden vil den nyslåede franske minister på området præsentere sin gældsplagede regerings økonomiske kurs.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024