EU-priser til danske miljøprojekter

Ingeniørforeningen har uddelt EU’s danske miljøpriser 2016. De tre projekter går videre og skal dyste mod vinderne fra de andre EU-lande. 

Jens Claudi

Årets miljøpriser blev uddelt ved et arrangement i Ingeniørhuset i København, hvor der blev uddelt i alt tre priser i kategorierne ”bæredygtige processer” samt ”bæredygtige produkter og services”.

Aquarden Technologies ApS blev tildelt miljøprisen i kategorien bæredygtige produkter og services for projektet ”Destruktion af miljøfremmede og giftige stoffer i industrielt spildevand med Waterox”. Waterox er et anlæg, der kan omdanne miljøfarligt industrispildevand fra eksempelvis kemisk industri, hospitaler og lossepladser til rent vand. 

Den anden pris i kategorien bæredygtige processer gik til virksomheden Troldtekt A/S. Troldtekt får miljøprisen for udviklingen af et retursystem for byggeaffald i forbindelse med deres produkter. Troldtekt har etableret et retursystem, som reducerer mængden af byggeaffald og sikrer genanvendelse af komposterbare materialer til jordforbedring.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024