EU skal have sin første boligkommissær – men er det overhovedet en god idé?

Meningen er at sikre boliger, som almindelige mennesker kan betale og løse en truende europæisk boligkrise, men EU’s første boligkommissær får en blandet dansk modtagelse.

I bl.a. Barcelona og her i Palma på Mallorca har de lokale indbyggere denne sommer protesteret mod masseturismen og airbnb-udlejning, som har sendt lejlighedspriserne i vejret og gjort svært at finde boliger, som de lokale kan betale.
I bl.a. Barcelona og her i Palma på Mallorca har de lokale indbyggere denne sommer protesteret mod masseturismen og airbnb-udlejning, som har sendt lejlighedspriserne i vejret og gjort svært at finde boliger, som de lokale kan betale.Foto: Tomàs Moyà/AP/Ritzau Scanpix
Dorte Ipsen Boddum

Godt 9,6 millioner europæere mellem 25 og 34 år bor stadig hjemme hos deres forældre, selv om de har fuldtidsarbejde. De har ikke råd til andet.

I Amsterdam, Berlin, Bruxelles og Lissabon har befolkningen været på gaden for demonstrere imod alt for høje boligomkostninger.

Og i en by som Barcelona har de lokale lavet protestaktioner mod airbnb-turismen, som har fået lejlighedspriserne til at eksplodere til et niveau, hvor folk med almindelige lønninger slet ikke kan være med og føler, at de bliver drevet ud af deres by.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024