KL sætter ny kurs for EU-lobbyismen: Der er ikke brug for flere krav til kommunerne

33 nye ’pejlemærker’ skal definere KL’s interessevaretagelse over for EU. Fokus er på grøn omstilling og digitalisering, men også på at modvirke yderligere regulering af blandt andet udbudsreglerne.

Formanden for KL's internationale udvalg, Lemvig-borgmester Erik Flyvholm (V), har særligt blik for digitalisering, når det kommer til EU-dagsordener, han gerne vil være med til at påvirke.<br>
Formanden for KL's internationale udvalg, Lemvig-borgmester Erik Flyvholm (V), har særligt blik for digitalisering, når det kommer til EU-dagsordener, han gerne vil være med til at påvirke.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Der kan virke langt fra et borgmesterkontor og en byrådssal i et dansk rådhus til EU-Kommissionen og Europa-Parlamentet i Bruxelles.

Ikke desto mindre fylder europæiske regler meget blandt lokalpolitiske dagsordener lige fra miljøkrav og indkøb til digital forvaltning og de økonomiske rammer i budgetloven.

Påvirkningen skal imidlertid ikke kun gå fra EU til kommunerne, men også fra kommunerne til EU.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024