Nordisk topmøde - Manu Sareen mødes med Sveriges handelsminister

KORT NYT: Manu Sareen (R), minister for nordisk samarbejde, mødes med Sveriges handelsminister Ewa Björling for at drøfte bedre integration i Øresundsregionen.

28. november 2012 mødes Manu Sareen (R), minister for nordisk samarbejde, med Sveriges handelsinister Ewa Björling for at sætte skub i integrationen i Øresundsregionen. 

”Vi skal sætte turbo på integrationen i Øresundsregionen, for fordelene er helt åbenlyse: Gevinsten ved Øresundsbroen har været enorm for både Sverige og Danmark. Der er 3,8 millioner mennesker og 250.000 virksomheder i Øresundsregionen. Potentialet for at lave forretning på tværs af Øresund er altså kolossalt stort, og det er dén proces, vi gerne vil hjælpe på vej,” siger Manu Sareen i en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet. 

Alene i 2010 skabte pendlingen 5 milliarder danske kroner i økonomisk vækst til det danske samfund. Det skyldes svensk arbejdskraft, der er kommet ind på det danske arbejdsmarked. Øresundsregionen står for 27 procent af både Danmarks og Sveriges BNP, og her findes den største samlede koncentration af højtuddannede i det nordlige Europa. 

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024