Solidt flertal sikrer udpegede MEP'er

EU: Et stort flertal af folketingspolitikerne stemte ja til, at ikke-folkevalgte politikere kan blive udpeget til Europa-Parlamentet. Socialdemokraterne og Konservative var tidligere imod, men stemte alligevel for.
Folketinget har nu givet deres mandat til, at Nicolas Sarkozy med sit borgerlige flertal i det franske parlament kan udpege to ekstra MEP'er.
Folketinget har nu givet deres mandat til, at Nicolas Sarkozy med sit borgerlige flertal i det franske parlament kan udpege to ekstra MEP'er.
Morten Øyen

Man giver i hvert fald afkald på noget, man normalt siger er en stor gevinst i EU - nemlig at medlemmerne til Parlamentet er folkevalgte.

Per Clausen
MF, Enhedslisten
Fakta
Med beslutningsforslaget giver Folketinget samtykke til, at Danmark kan ratificere en ny protokol til EU's traktater. Protokollen medfører, at 12 EU-lande kan udnævne i alt 18 ekstra medlemmer af Europa-Parlamentet til og med udgangen af indeværende valgperiode, dvs. frem til juni 2014. Følgende EU-lande skal udpege 1-2 ekstra medlemmer: Bulgarien, Østrig, Frankrig, Sverige, Spanien, Polen, Storbritannien, Holland, Italien, Slovenien, Malta og Letland. De ekstra medlemmer kan enten vælges på baggrund af valgresultatet fra Europa-Parlamentsvalget, på baggrund af et nyt valg, eller de kan udpeges blandt medlemmerne af det nationale parlament i de respektive lande.

Kilde: ft.dk
En række EU-lande har fået dansk mandat til at kunne udpege en eller to ekstra MEP'er. Det stod klart, da alle partier med undtagelse af
Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024