Wammen: Bolden er på Storbritanniens banehalvdel

UNION: EU vil arbejde ufortrødent videre, selvom David Cameron har skabt usikkerhed om Storbritanniens placering i EU, siger europaminister Nicolai Wammen. EL og LA mener, den britiske melding kan få enorm betydning.
Politikerne på Christiansborg er uenige om, hvor stor betydning David Camerons EU-melding får.
Politikerne på Christiansborg er uenige om, hvor stor betydning David Camerons EU-melding får.
Morten Øyen

Indtil videre gemmer regeringen sig og prøver at undgå debat. Det kommer i længden blot til at øge befolkningens frustration, fordi den ikke deler de europositive partiers EU-entusiasme.

Nikolaj Villumsen (EL)
EU-ordfører
En genforhandling om Storbritanniens forhold til EU og så en folkeafstemning, om briterne ønsker den nye aftale eller i stedet vil helt ud af EU.

Det er det konkrete, som står tilbage fra David Camerons store "EU-tale", som blev holdt i London onsdag. Og det lader stadig meget tilbage, mener den danske europaminister Nicolai Wammen (S).

"Bolden ligger fortsat på Storbritanniens banehalvdel. David Cameron var ikke særlig konkret om, hvad han ønsker en genforhandling af. Så nu må briterne lægge på bordet, hvad de ønsker i praksis at genforhandle. Og så må vi forholde os til det, når vi kender det konkrete udspil," siger Nicolai Wammen.

Lille betydning
Europaministeren forventer derfor heller ikke, at det britiske signal vil få nogen særlig betydning for det praktiske arbejde i EU - omend han mener, landet har skabt en "usikkerhed" om sin placering i EU, indtil en folkeafstemning er afholdt.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024