Steffen Frølund
 svarer 
Jeppe Bruus

Steffen W. Frølund (LA) spørger skatteministeren, Jeppe Bruus, om ministeren har tænkt sig at imødekomme den store bekymring om bl.a. forsyningssikkerhed og tab af konkurrenceevne, som en bred vifte af aktører giver udtryk for i høringssvarene

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 182, Spørgsmål 3
Har ministeren tænkt sig at imødekomme den store bekymring om bl.a. forsyningssikkerhed og tab af konkurrenceevne, som en bred vifte af aktører, herunder Dansk Offshore, Dansk Metal, Dansk Industri m.fl., giver udtryk for i høringssvarene, og udarbejde et ændringsforslag, således der efter hollandsk forbillede indføres en prisreguleringsmekanisme, som inkluderer et prisloft på det samlede afgiftsniveau?

Svar fra torsdag den 16. maj 2024
Lovforslaget gennemfører dele af Aftale om grøn skattereform for industri mv. 2022.

Aftalepartierne har med aftalen indført en bundpris, der kan træde i kraft, hvis EU's kvotehandelsmarked ikke leverer som forventet. Bundprisen skal sikre, at der opnås den skønnede C 2 reduktion. Det sikrer, at der skabes et stabilt prissignal for virksomhederne.

Ændring af C 2 -afgiften, herunder en bundpris, besluttes i forbindelse med genbesøgene af aftalen, der er fastsat i 2023, 2026 og 2028.

I aftalen indgår ikke en prisreguleringsmekanisme i form af et loft over afgiften på baggrund af sammenhæng til kvoteprisens udvikling.

Jeg har derfor ikke tænkt mig at fremsætte et ændringsforslag, der indebærer et sådant loft over emissionsafgiften, i forbindelse med behandlingen af lovforslaget i Folketinget.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024