Ikke et ord om fødevarer

Statsministeren nævnte intet om fødevarepolitik i sin åbningstale. Oppositionen kræver, at området opprioriteres.
Niels Th. Dahl

Fødevarepolitik og fødevaresikkerhed blev ikke berørt med et eneste ord i statsminister Anders Fogh Rasmussens åbningstale i Folketinget tirsdag på trods af forårets voldsomme debat om den mangelfulde fødevarekontrol.

Det kritiseres af både Socialdemokraternes fødevareordfører, Jens Peter Vernersen, og Elisabeth Geday, der er fødevareordfører for Det Radikale Venstre.

”Det er formentlig en så dårlig sag for ham, at han ikke engang tør omtale den. Man har reduceret bevillingerne i fødevarestyrelsen med 112 millioner kroner og har fyret 200 medarbejdere, siden regeringen trådte til. Vi får importeret mere og mere kød, og i stedet for at erkende, at problemerne vokser, så vender man det blinde øje til. Jeg synes, det er skuffende, at han ikke taler om noget, som er et vældig stort problem,” siger Jens Peter Vernersen.

S og R: Nul-toleranceplanen er ikke nok
Regeringen har i sit lovkatalog for 2006-2007, der også blev offentliggjort tirsdag, annonceret en ændring af fødevareloven, der blandt andet indfører den såkaldte nul-tolerancepolitik på fødevareområdet. Lovforslaget er en udmøntning af den aftale, der blev lavet mellem regeringen og Dansk Folkeparti i foråret, men er ifølge Jens Peter Vernersen slet ikke nok:

Det er formentlig en så dårlig sag for ham, at han ikke engang tør omtale den.

Jens Peter Vernersen
Fødevareordfører for Socialdemokraterne

”Statsministeren mener åbenbart, han kan klare problemet med, at man skal indføre et eller andet bagmandspoliti inden for området med en 5-6 medarbejdere til hele landet. Det er selvfølgelig helt utilstrækkeligt.”

Også de radikales fødevareordfører, Elisabeth Geday, undrer sig over, at statsministeren ikke nævnte fødevareområdet.

”Jeg håber sandelig ikke, det er et udtryk for, at regeringen prioriterer fødevareområdet lavere. Det er meget vigtigt at holde fast i, at fødevareområdet er noget, der berører folk i deres hverdag. Jeg synes, det ville være en meget, meget forkert prioritering af regeringen, hvis den vælger at fjerne fokus fra det område,” siger Elisabeth Geday og tilføjer, at regeringens bebudede lovforslag på fødevareområdet er udtryk for en ”lav ambition”.

V: Typisk oppositionspolitik
Venstres fødevareordfører, Inger Støjberg, er derimod ikke overrasket over statsministerens prioritering. Hun mener, problemerne med fødevarekontrollen allerede er blevet løst med de igangsatte initiativer.

”Vi har nu sat de ting i værk, som skal sættes i værk. Derfor behøver han jo ikke bruge tid i sin åbningstale på noget, som vi allerede har løst,” siger Inger Støjberg, der vil afvente resultatet af den uafhængige undersøgelse af fødevarekontrollen, før hun vil tage stilling til, om der skal afsættes flere penge til området.

”Det er sådan et typisk oppositionssvar. Oppositionen ser helt fuldstændigt bort fra fakta, og så råber de bare, at vi skal have nogle flere penge. Og det er jo verdens allernemmeste løsning, men det er bare ikke verdens allerbedste løsning. Vi vil have tingene undersøgt, og så vil vi tage stilling,” slutter Inger Støjberg.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partiformand (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

Jens Peter Vernersen

Fhv. MF (S)
handelsuddannet (Skive Handelsskole 1966)

Elisabeth Geday

Partner hos Genux Executive, fhv. MF (R), fhv. kommunikationsdirektør, Region Hovedstaden, fhv. kommunikations- og HR-direktør, DR
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1990)

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024