Sådan vil landbrugsformand sælge trepartsaftalen – medlemmerne er med til at bestemme og slap for milliardregning

Landmændene fik lov at beholde pengene fra en ny CO2-afgift i stedet for at finansiere en historisk omlægning af det danske areal med udtagning af landbrugsjord og rejsning af 250.000 hektar skov. Det er en af to rigtige gode grunde til at gå med i trepartsaftalen, fastslår formand for Landbrug og Fødevarer, Søren Søndergaard.

Søren Søndergaard var en glad mand, da han som formand for Landbrug og Fødevarer kunne præsentere en grøn trepartsaftale mandag aften. Onsdag startede rundturen til medlemmerne, der længe var skeptiske overfor en CO2-afgift på landbruget. Nu skal Søren Søndergaard forklare dem, hvorfor det er en god aftale.
Søren Søndergaard var en glad mand, da han som formand for Landbrug og Fødevarer kunne præsentere en grøn trepartsaftale mandag aften. Onsdag startede rundturen til medlemmerne, der længe var skeptiske overfor en CO2-afgift på landbruget. Nu skal Søren Søndergaard forklare dem, hvorfor det er en god aftale.Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Dorte Ipsen Boddum

Onsdag formiddag satte formand for Landbrug og Fødevarer, Søren Søndergaard, sig i sin bil for at tage hul på en tre dage lang afgørende tur rundt i landet.

Et road show, kalder Søren Søndergaard selv turen.

Her skal han møde sine medlemmer for at forklare om og sælge den skelsættende aftale, som han mandag aften indgik med regeringen, Danmarks Naturfredningsforening, fagbevægelsen, industrien og kommunerne.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024