Demokrati uden grænser

Dokumentation
Demokratiske Muslimer

Nyhedsbrev nr. 4

Demokrati uden grænser

Støtteforeningens arbejde henover efteråret og vinteren vil være koncentreret om opbygningen af et internationalt netværk, der har til formål at fremme engagementet for demokratiet og retsstaten i indvandrermiljøer. Samtidig vil vi gennem en række debatarrangementer søge at skabe forståelse for, at de demokratiske lande ikke lader deres indvandrerbefolkninger i stikken. Det kan ikke nytte noget, at man i afmagt over integrationsproblemerne med en stadig stigende indvandrerbefolkning vender ryggen til problemerne ved at begrave indvandrerne i penge og sociale ydelser i håbet om, at de så vil passe sig selv i deres parallelsamfund, der herefter langsomt men sikkert tabes for folkestyrets grundværdier.

Indvandrerne skal motiveres til en aktiv indsats hen imod både politisk og arbejdsmæssig integration. Og vi i den etablerede del af det demokratiske samfund har ansvaret for, at integrationen realiseres. De mange, ikke mindst unge indvandrere, der ønsker at befri sig fra tvangsægteskaber, familietyranni og et præstevælde, der begrænser borgerrettigheder og personlig frihed, har krav på en hjælpende hånd. Alle borgere, der lever i det danske samfund, skal have samme chance for at være pålagt demokratiets pligter og nyde dets rettigheder, hvad enten vi er indvandrere, eller vi var her i forvejen.

Hvis Demokratiske Muslimer med tilhørende støtteforening skal have succes med dette arbejde, kræver det at vi etablerer stærke internationale netværk med progressive demokratiske kræfter i de lande, der står med de samme udfordringer med immigration og integration som Danmark.

Der er både i Europa og Nordamerika foreninger og bevægelser med nogenlunde samme profil og baggrund som Demokratiske Muslimer og med lignende mål. De internationale foreninger skal aktiveres og bindes sammen med Demokratiske Muslimer i Danmark. Det er hensigten at færdiggøre etableringen af dette internationale netværk i forbindelse med den store demokratikongres, som vi forventer afholdt i februar 2007. Henover efteråret vil vi arrangere flere markante debatmøder, der skal fremme demokratiets og integrationens sag. Vi lægger ud lørdag den 30. september, som er årsdagen for offentliggørelsen af Jyllands-Postens Muhammed tegninger. Mødet finder sted i Landstingssalen i Folketinget i tidsrummet 13.00 - 16.00, og under overskriften ”The Impact of the Mohammad Cartoons” vil der være indlæg af toneangivende internationale debattører (Wafa Sultan, Irshad Manji, Mona El Tahawy, Mohammed Sifaoui) og efterfølgende debat med tilhørerne.

Arrangementet vil være åbent for medlemmerne af Demokratiske Muslimer og Støtteforeningen. Forhåndstilmelding er nødvendig – send en mail med navn og adresse til [email protected]

Sidst i oktober arrangerer vi endnu et debatmøde om integration og folkestyre. Vi har et par internationale debat-sværvægtere i kikkerten, hvis navne dog først kan offentliggøres, når arrangementet er faldet helt på plads.

Endelig er det mig en stor glæde at rapportere, at den nyligt afholdte jobbørs har været en stor succes. Arrangementet var organiseret af Demokratiske Muslimer i samarbejde med Integrationsministeriet og Foreningen Nydansker. Der var fin tilslutning fra både virksomheder og arbejdssøgende, og det lykkedes på en enkelt dag at formidle flere hundrede jobs. Det er besluttet, at jobbørsen herefter drager på Danmarks-turné. Første by bliver Aalborg.

Afslutningsvis vil jeg gerne på Støtteforeningens vegne takke for de mange små og store økonomiske bidrag, der nu gør det muligt at finansiere efterårets arrangementer.

Med venlig hilsen

Asger Aamund

Formand for bestyrelsen

-

Du kan framelde dig nyhedsbrevet på www.dm-supporters.dk



Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024