Fornyet strid om husdyrloven

NYHED: Den bekendtgørelse, der skal fjerne uklarheder og sikre hurtigere sagsbehandling af landmændenes miljøgodkendelser, har på ny startet en strid mellem strammere og slappere på miljøområdet.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det vil derfor føre til, at kommunerne må meddele afslag på ansøgninger om miljøgodkendelser, hvor kommunerne vurderer, at der ikke længere er adgang til at stille de nødvendige vilkår til at opfylde kommunens habitatsforpligtigelser.

Mads Kobberø
Miljøretsadvokat
Foreningen for de tekniske chefer i kommuner (KTC) mener, kommunerne må afvise flere landmænds miljøansøgninger end hidtil, hvis kommunerne får indsnævret deres ret til at lave ekstra undersøgelser eller stille ekstra vilkår til landmændenes miljøansøgninger.

Dansk Landbrug kræver omvendt, at selvsamme bekendtgørelse ændres, så kommunernes muligheder for at stille krav om ekstra undersøgelser og vilkår til landmændene indsnævres endnu mere, end bekendtgørelsen lægger op til.

"Særligt er præciseringen af de yderligere områder, som kommunen kan stille supplerende vilkår i, ikke tilstrækkeligt præcist beskrevet. Det giver risiko for, at kommunerne stiller skærpede vilkår på langt flere områder end nødvendigt," står der på Dansk Landbrugs hjemmeside om organisationens høringssvar om bekendtgørelsen, som de dog glæder sig over laver en række indsnævringer i de tilfælde, hvor kommuner kan stille krav ud over husdyrlovens bestemmelser.

Strider mod habitatdirektiv 
I et skarpt debatindlæg forleden skrev Flemming Lehbert Sørensen, der er natur- og miljøchef i Holstebro Kommune og et centralt medlem af KTC, at bekendtgørelsen strider mod habitatdirektivet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024