Aktivister tager fisk som gidsler

NOTE: 25 Greenpeace-aktivister fra Norge, Sverige, Danmark, Frankrig, Rusland og Skotland gæstede i dag Føtex og SuperBest i København.
Christian Juhl Mølgaard

Greenpeace-aktivister tog onsdag fisk som gidsler i en happening. Det skete i forlængelse af organisationens offentliggørelse af en rangordning af 12 danske supermarkedskæder 28. januar, der viser, at de danske kæder fører en lang række fiskeprodukter, der er opfisket med destruktive fangstmetoder eller stammer fra overfiskede bestande.

De ubudne gæster mødte frem i Føtex på Mimersgade og SuperBest på Vesterbrogade i København.

I Føtex samlede aktivisterne tun sammen i en indkøbsvogn, som derefter blev forseglet med kraftigt stålnet og hængelåse. På samme måde blev tun, marlin og rødfisk i butikkens frysebokse afspærret.

I SuperBest forseglede en anden gruppe aktivister samtidig en lang række fiskeprodukter såsom ål, torsk og tun i butikkens fiskehandel med afspærringstape. 

"Hverken SuperBest eller Føtex har en politik, der fremmer bæredygtigt fiskeri frem for overfiskeri og destruktiv fangst, sådan som det jo rent faktisk er tilfældet lige nu, i og med at butikkerne fører en lang række ikke bæredygtige fiskeprodukter," siger havbiolog i Greenpeace Hanne Kærgaard Lyng Winter i en pressemeddelelse, der fortsætter: 

"Af samme årsag er kunderne i Føtex og SuperBest helt uvidende med til at støtte et systematisk overfiskeri, når de handler ind. Det er uacceptabelt, og Føtex og SuperBest må fjerne problematiske arter fra deres sortiment og implementere en politik for indkøb af bæredygtige fiskeprodukter med det samme."

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024