Prisstigninger truer lukkeloven

NYHED: Venstre og DF er klar til at afskaffe lukkeloven næste år, hvis det kan dæmpe prisstigninger på fødevarer. De Konservative vil dog se beviser først.
Venstres erhvervsordfører Jacob Jensen vil af med lukkeloven. Den forøger fødevarepriserne, mener han.
Venstres erhvervsordfører Jacob Jensen vil af med lukkeloven. Den forøger fødevarepriserne, mener han.Foto: ft.dk
Niels Th. Dahl

Ud over at det er vores principielle standpunkt, at kunderne skal kunne købe ind, når de vil, så er prisudviklingen endnu et argument for ikke at begrænse butikkernes åbningstid.

Jacob Jensen
Erhvervsordfører (V)

De sidste måneders voldsomme prisstigninger på fødevarer bringer nu lukkeloven i fare.

Venstre og Dansk Folkeparti mistænker således loven for at være en af faktorerne bag de hastigt stigende priser, og begge partier erklærer sig i dag klar til at udrydde den helt, når den skal evalueres igen næste år.

"Hvis man afskaffer lukkeloven, så vil det alt andet lige betyde et forøget udbud af varer og dermed en begrænsning af priserne. Ud over at det er vores principielle standpunkt, at kunderne skal kunne købe ind, når de vil, så er prisudviklingen endnu et argument for ikke at begrænse butikkernes åbningstid," siger Venstres erhvervspolitiske ordfører Jacob Jensen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024