Debat

Glædelig revurdering af nul-toleranceplanen

DEBAT: Fødevareministerens revurdering af fødevarekontrolreglerne er tiltrængt, skriver McDonald's kommunikationsdirektør.
Hanna Løyche fra McDonald's Danmark håber på en lidt mindre rigid fødevarekontrol i fremtiden.
Hanna Løyche fra McDonald's Danmark håber på en lidt mindre rigid fødevarekontrol i fremtiden.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Hanna Løyche,
kommunikationsdirektør i McDonald's Danmark

Efter to år med en velment nul-toleranceplan for fødevarekontrollen er fødevareminister Eva Kjer Hansen nu i gang med at se på, om den virker efter hensigten. Det er meget glædeligt.

I de to år, der er gået siden en række kødskandaler, fik politikerne til at stramme op på fødevarekontrollen, har vi således set eksempler på, at indsatsen i nogle tilfælde både har været lidt for nidkær og har lagt for stor vægt på at kontrollere, at administrative regler er overholdt. Det har gjort, at indsatsen ikke altid stod mål med den potentielle trussel mod fødevaresikkerheden, som et brud på reglerne ville medføre.

For os har fødevaresikkerhed uden diskussion højeste prioritet. Vores 82 restauranter drives af 22 lokale franchise-tagere, der sammen med deres medarbejdere hver eneste dag skal sikre, at den mad, vi serverer, bliver tilberedt, solgt og spist i sikre, rene omgivelser, der naturligvis skal overholde de krav, myndighederne stiller.

I løbet af de sidste to år har vi imidlertid enkelte steder oplevet en holdningsændring hos de tilsynsførende, der ikke altid har været hensigtsmæssig for fødevaresikkerheden.

Hanna Løyche
Kommunikationsdirektør i McDonald's Danmark

Holdningsændring hos tilsynsførende
I hele landet har vi gennem årene haft et godt og konstruktivt samarbejde med fødevarestyrelsen og de tilsynsførende, hvis arbejde vi påskønner og anerkender vigtigheden af. Men i løbet af de sidste to år har vi imidlertid enkelte steder oplevet en holdningsændring hos de tilsynsførende, der ikke altid har været hensigtsmæssig for fødevaresikkerheden.

Fordi vi er repræsenterede over hele landet, er det vores erfaring, at reglerne indimellem bliver fortolket forskelligt fra region til region. Det er derfor vores opfattelse, at der er behov for yderligere erfaringsudveksling mellem regionerne og en fælles forventningsafstemning for at sikre et mere ensartet og hensigtsmæssigt kontrolniveau fremadrettet.

Vi deler bekymringen over de få virksomheder, der måtte se stort på forbrugernes sikkerhed og de gældende regler, og som er med til at ødelægge forbrugernes tillid til både politikerne, myndighederne og os som virksomhed.

Endnu bedre kontrol ønskes
Men vi har i løbet af de sidste to år nogle gange ærgret os over, at der er gået så mange ressourcer på noget, der uden tvivl har haft den rigtige intention, men som ikke altid har givet forbrugerne øget fødevaresikkerhed.

Vi hilser derfor fødevareministerens initiativ velkommen og er meget glade for, at ministeren har indbudt til møder med erhvervet og lyttet til vores erfaringer, så de kan indgå i arbejdet med at sikre, at fødevarekontrollen bliver endnu bedre fremover. Der skal derfor lyde en stor tak til ministeren herfra.

Vi glæder os til at se konkrete ændringer ikke bare i reglerne, men også i den måde, de kontrolleres på, for forbrugerne har krav på en dygtig, velgennemført, konstruktiv fødevarekontrol til glæde for alle parter.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024