DN: Flyt svinefarmene til industrikvartererne

LANDBRUG: Både Danmarks Naturfredningsforening og Dansk Landbrug er parate med nye vidtgående krav til fremtidens svineproduktion.
Foto: colourbox
Anders Jerking

Der er ingen industrivirksomheder, der får lov til at overtræde reglerne på samme måde, som landbruget gør i dag.

Ella Maria Bisschop-Larsen
Præsident i Danmarks Naturfredningsforening (DN)
Hvis landbruget skal have lov til at oprette gigantiske svinefarme, så må politikerne stille samme krav til landbruget, som de stiller til den øvrige industri, mener Danmarks Naturfredningsforening (DN), der også foreslår at flytte svineproduktionen til industrikvartererne.

DN's melding kommer, fordi Dansk Landbrug foreslår at afskaffe kravene om, at svineproducenter skal eje jord. Det kan åbne for gigantiske svinefarme uden tilhørende marker. Dansk Landbrug kalder forslaget epokegørende, mens DN vender tommelfingeren nedad.

Samme krav som til industrien 
"Vi synes ikke, at det er den vej, at Danmark skal gå. Men forslaget er en erkendelse af, at landbruget er en industriproduktion, og så bør politikerne stille samme krav, som de gør til den øvrige industri," siger Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

"Der er ingen industrivirksomheder, der får lov til at overtræde reglerne på samme måde, som landbruget gør i dag. Det tror jeg ikke, at de har gjort sig klart i landbruget," fortsætter hun.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024