Løkke: Mere realisme i miljøpolitikken

LØKKE: I 2006 efterlyste Lars Løkke Rasmussen (V) mere realisme i den danske miljøpolitik. Strenge danske regler dur ikke, hvis det skader vores konkurrence-evne, fastslog han.
Anders Jerking

I Danmark fastholder vi stadig, at vi har det vel nok godt, og at vi er de fremmeste i forhold til Kyoto-bestræbelserne og hurra, hvor det går, ikke? Og imens lukker det ene gartneri efter det andet så her på Fyn. Jeg kunne godt ønske mig, at vi var en smule pragmatiske.

Lars Løkke Rasmussen
2006
Det er de færreste, der ved, hvad landets nye statsminister, Lars Løkke Rasmussen, mener om miljøpolitik. I 2006 udkom interviewbogen "Løkkeland", hvor et ganske kort afsnit handler om forholdet mellem miljøpolitik og konkurrence-evne.

Læs her, hvad Lars Løkke Rasmussen dengang sagde til interviewer Kirsten Jacobsen:

Nu er vi lige midt i den danske køkkenhave, på Fyn, hvor danske gartnere føler sig drevet ud af deres drivhuse og fag på grund af Middelhavslandenes og Østeuropas billigere, ofte illegale, arbejdskraft og mere lempelige miljøkrav.

"Ja, vi har gjort det svært for os selv, fordi vi har nogle høje CO2-afgifter. De gør energitunge erhverv som gartnerier hårdt pressede. Vi har også været mere fodslæbende end mange andre lande, fx irerne, til at hente østeuropæisk arbejdskraft ind.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024