Endnu en næse på vej til Eva Kjer

PROBLEMER: En skriftlig klage over fødevareministeren er nu officielt havnet på Folketingets formand Thor Pedersens (V) bord. Og den vil føre til en ny næse til ministeren, mener S og DF.
Fødevareministeren har været for langsom til at svare på fire spørgsmål, og derfor skal hun have endnu en næse, mener S og DF.
Fødevareministeren har været for langsom til at svare på fire spørgsmål, og derfor skal hun have endnu en næse, mener S og DF.Foto: www.fvm.dk
Marie Dissing Sandahl
Folketingets Fødevareudvalg havde før påske kaldt fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) i samråd om Fødevarestyrelsens økonomi, men samrådet blev aflyst kort før start, som Altinget.dk tidligere har skrevet.

Et flertal i udvalget blev enige om at klage til Folketingets Præsidium over ministerens manglende skriftlige svar på fire spørgsmål.

"Det handler om at sætte en streg i sandet, for før udvalget skal kunne arbejde, så vi afhængige af ministerens betjening, da vi ikke ligesom ministeren selv har et kæmpe apparat i ryggen," siger medlem af Fødevareudvalget Benny Engelbrecht (S), som er en af spørgsmålsstillerne.

Næse på vej
Klagen behandles på næste møde i Folketingets Præsidium den 5. maj, og socialdemokraten bakkes op af fødevareordfører Jørn Dohrmann (DF).

"Ministerens adfærd i denne sag er klart uacceptabel, og Thor Pedersen må påtale det på en eller anden måde. Det er utilgiveligt, og det ender med en næse," siger han.

Ministerens adfærd i denne sag er klart uacceptabel, og Thor Pedersen må påtale det på en eller anden måde. Det er utilgiveligt, og det ender med en næse.

Jørn Dohrmann
Fødevareordfører (DF)

Det betyder, at Eva Kjer Hansen muligvis vil få endnu en næse, efter at Europaudvalget gav hende én i sidste uge. Og næsen er lige om hjørnet, er Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne enige om.

"Det er en alvorlig sag, som vi regner med fører til en næse til ministeren. Både fordi sagen handler om at finde ud af, om fødevarekontrollen i Danmark er dårligere stillet efter fyringerne i Fødevarestyrelsen, men også fordi vi skal finde ud af, om tidligere indgåede forlig stadig holder," siger Benny Engelbrecht.

Spørgsmål om forligsbrud
Netop spørgsmålet om forligsbrud var et af de fire ekstra spørgsmål, som senere er blevet besvaret af ministeren. Hun slår fast, at justeringerne i Fødevarestyrelsens økonomi alene går ud på at overholde budgettet fra finansloven for 2009.

"Det vil sige, at de ressourcer, der er afsat til politiske forlig i 2009, herunder blandt andet en aftale om indsats mod salmonella og campylobacter, fødevareforlig og veterinærforlig, fortsat vil være til stede," skriver Eva Kjer Hansen i sit svar.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jørn Dohrmann

Fhv. MF og MEP for DF, nu aktiv i Moderaterne
Automatikmekaniker (1988)

Benny Engelbrecht

MF (S)
folkeskole (Kildevældsskolen 1986)

Thor Pedersen

Fhv. formand (V), Folketinget, fhv. minister & MF, fhv. statsrevisor, fhv. borgmester, Helsinge Kommune, fhv. adm. direktør, JRS
cand.polit. (Københavns Uni. 1978)

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024