Høegh: Brødhvede kan fint dyrkes i Danmark

BRØD: Der er intet til hinder for, at brødhvede kan dyrkes i Danmark, skriver fødevareminister Henrik Høegh (V) i et svar til Folketingets Fødevareudvalg.
Fødevareminister Henrik Høegh (V) mener ikke, at der skulle være noget til hinder for, at Danmark fortsat kan dyrke brødhvede. Det kom ellers frem i en artikel i Jyllands-Posten i marts måned, at det måske er slut med dansk brød på grund af de skrappe miljøkrav.

Men ifølge fødevareministeren er det ikke kun øgede kvælstofmængder, der afgør, om der fortsat kan dyrkes brødhvede inden for Danmarks grænser.

"Det er rigtigt, at en øget gødningstildeling kan fremme optimeringen af både specifikke brødkorns-kvaliteter og udbytte, men det er ikke rigtigt, at der ikke kan dyrkes brødhvede af tilstrækkelig kvalitet i Danmark," skriver Henrik Høegh i sit svar til Folketingets Fødevareudvalg.

Det er ikke kun et spørgsmål om gødning, men også rette forhold mellem sort, klima og jordbundsforhold er afgørende, skriver Høegh.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024