Forbrugerne foretrækker danske fødevarer

DANSK: Langt de fleste danskere foretrækker danske fødevarer, viser ny undersøgelse. Især kvalitet og sikring af arbejdspladser vægter højt hos forbrugerne.
Ida Skytte

Det er ikke smagen, der er i højsædet, når danskerne skal svare på, om de foretrækker danske eller udenlandske fødevarer. I stedet tænker forbrugerne på fødevaresikkerhed og sikring af danske arbejdspladser.

En ny undersøgelse foretaget af Synovate for Landbrug & Fødevarer viser, at danskerne foretrækker danske fødevarer, specielt når det gælder kød og mejeriprodukter. 34 procent foretrækker i høj grad danske fødevarer frem for udenlandske, 36 procent i nogen grad, mens 12 procent svarer i mindre grad, og for 17 procent af de adspurgte har det ingen betydning. En procent ved ikke.

"Det glæder mig, at de danske forbrugere så markant anerkender fødevarekvaliteten og fødevaresikkerheden ved de danske fødevarer. At næsten 80 procent foretrækker danske fødevarer over udenlandske taler for sig selv," siger chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer Klaus Jørgensen til Landbrug & Fødevarers magasin FoodCulture.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024