48 timer til 10 konkrete fedme-løsninger

48 deltagere skal finde 10 realiserbare forlag, der kan sætte en effektiv stopper for fedmeepidemien. De har 48 timer. Forbrugerminister Lars Barfoed (K) og Fødevareindustriens bestyrelsesformand Mogens Granborg får overrakt forslagene efter de to døgn.
Mikael Børsting
"Der har gennem de seneste par år været holdt et utal af konferencer, og der er skrevet utallige rapporter. Nu er det simpelthen på tide, at der sker noget mere. Vi har derfor inviteret til en "arbejdslejr", hvor kompetente aktører mødes for sammen at udvikle forslag til aktiviteter, der kan realisere i månederne efter topmødet," siger Dorthe Pedersen, chefkonsulent i Fødevareindustrien.

Hun pointerer overfor Altinget, at Det Fede Topmøde 05 ikke skal ende op med en ny lovgivning, men de ti forslag skal være en form for "hellig" aftale mellem producenter, forbrugere og eksperter inden for fødevareindustrien.

"Vi har alle sammen et ansvar for fedmeproblematikken. Derfor sætte vi os ned nu, og laver en liste over tiltag, som virkelig kan rykke noget i forhold til det her. Dermed ikke sagt, at alle 48 skal være enige, men det er klart, at de ti forslag skal bakkes op af deltagerne," siger Dorthe Pedersen.

Det Fede Topmøde 05 starter torsdag den 3. marts og løber over 48 timer i en såkaldt innovationslejr. De 48 deltagere bor under hele forløbet på Marienlyst i Helsingør, og arbejdet foregår i grupper og i plenum, hvor deltagerne blandt andet får stillet embedsfolk og grafikere til rådighed.

Dokumentation
Spilleregler for Det Fede Topmøde:

• Der arbejdes i 48 timer med at udvikle innovative ideer og konkrete forslag der skal bidrage til den overordnede vision om en sund livsstil for mennesker i Danmark.

• Alle deltagere tilknyttes et team, der har ansvar for at skabe forslag til en bestemt målgruppe.

• Programmet er, at alle team får én opgave og én deadline ad gangen.

• Hvert team har en procesguide, der guider processen og bidrager med metoder.

• Hvert team skal afrapportere gennem powerpoint præsentationer med korte præcise budskaber.

• Grafisk og kreativ sparring, der vil være en grafiker og en illustrator der kan lave illustrationer til præsentationerne.

• Lokaler og forplejning er tilpasset vores behov.

• Der er embedsmænd til stede, der kan finde faktuelle og fagspecifikke oplysninger.

• Der kommer et testpanel midtvejs, som giver hvert enkelt team 40 minutters sparring på teamets ideer.

Innovationshuset CBindslev – er arkitekt på Det Fede Topmøde 05. Læs mere om CBindslev


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024