Anmeldelse af 
Lars Aarup

5 A'er: Ny, skarp debatbog går i kødet på andelsbevægelsen

Hans Jacob Petersens velformulerede bog er et overlagt "spark i bollerne" til andelsbevægelsen. Den bør være pensum for enhver journalist, der interesserer sig for landbruget og den grønne omstilling, skriver Lars Aarup i sin anmeldelse.

Den grønne omstilling til planteproduktion frem for dyrehold levnes heller ikke mange chancer i Hans Jacob Petersens bog og efterlader det danske landbrug som en udgave af Jurassic Park, hvor andels-dinosaurerne holdes kunstigt i live, mens udviklingen overhaler os højre og venstre om, skriver Lars Aarup.
Den grønne omstilling til planteproduktion frem for dyrehold levnes heller ikke mange chancer i Hans Jacob Petersens bog og efterlader det danske landbrug som en udgave af Jurassic Park, hvor andels-dinosaurerne holdes kunstigt i live, mens udviklingen overhaler os højre og venstre om, skriver Lars Aarup.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Lars Aarup
Når enighed gør svag – Den danske landbrugsfortælling til tælling
Hans Jacob Petersen
Forlaget Eftermiddag, 156 sider

 

Dansk landbrugs historie om den hårdarbejdede bonde, der i pagt med naturen udgør en af grundpillerne i Danmarks økonomi og eksport, er rodfæstet gennem mere end 150 år.

Andelsgiganter som Arla, DLG og Danish Crown står med deres milliardomsætninger som lysende eksempler på andelsbevægelsens succes: Storskala produktion, hvor producenterne i fællesskab ejerproduktionsmidlerne og deler overskuddet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024