Ændringer på vej i Boels landbrugslov

Selv om Boels forslag til en ny landbrugslov fik mange rosende ord med på vejen, da det var til 1. behandling, står det allerede nu klart, at S og DF ikke kan sige ja til det hele.
Claus Iversen

Vi ønsker at værne om livet på landet, og derfor bør der være bopælspligt, hvis man køber en landbrugsejendom på 20 ha.

Lars Eghøj
Landbrugsraadets skattepolitiske ekspert
Dansk Landbrug venter med spænding på udfaldet af Folketingets behandling af den nye landbrugslov, der onsdag i sidste uge var til 1. behandling i Folketingssalen.

Her kom det frem, at der i vid udstrækning er enighed mellem regeringen og oppositionen om, hvordan den nye lov skal skrues sammen, men debatten varede alligevel 2 ½ time, hvilket skyldes, at der – selvfølgelig – også var punkter, hvor uenighed herskede.

Det er allerede nu klart, at regeringens forslag ikke går uændret igennem det udvalgsarbejde, som Folketingets Fødevareudvalg nu skal i gang med.

Især forslagets passus om den såkaldte fortrinsstilling ser ud til at blive skrevet om, da både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti går imod Mariann Fischer Boels (V) forslag om, at landmænd, der ejer over 30 ha jord, men under 70 ha, kan gøre fortrinsstilling gældende over for landmænd, der ønsker at købe mere landbrugsjord og dermed kommer til at eje mere end 200 ha.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024