Afgående ordfører håber på øko-regering

TILBAGEBLIK: Den radikale fødevareordfører, Bente Dahl, genopstiller ikke til Folketinget. Hun peger på fødevaremærkning og veterinærforliget som nogle af hendes væsentligste fingeraftryk. Og så håber hun, økologi får mere fokus efter valget.
GMO-forespørgselsdebatten og ændring af fødevaremærkningen har været vigtige fingeraftryk for Bente Dahl (R). En ny regering skal tænke økologisk, mener hun.
GMO-forespørgselsdebatten og ændring af fødevaremærkningen har været vigtige fingeraftryk for Bente Dahl (R). En ny regering skal tænke økologisk, mener hun.
Morten Øyen

Jeg synes, at det konventionelle landbrug har for meget at skulle have sagt i Danmark, og det er for meget på deres præmisser. Også inden for fødevarepolitikken.

Bente Dahl
Afgående fødevareordfører, (R)
Fakta
Bente Dahl er musikskoleleder og nu tidligere folketingsmedlem, valgt for Det Radikale Venstre i Sønderjylland. Hun blev første gang valgt ind i 2005 og igen i 2007. Som folketingsmedlem har hun haft fødevarer, forbrug, landdistrikterne og dyrevelfærd som nogle af hendes arbejdsområder.

I sin tid som fødevareordfører for Det Radikale Venstre har Bente Dahl arbejdet for mere økologi, og så peger hun selv på GMO-forespørgselsdebatten og en ændring af GDA-fødevaremærkningen som nogle af sine væsentligste fingeraftryk. Og så håber hun, en ny regering vil arbejde for mere økologi og mindske det konventionelle landbrugs indflydelse.

Altinget | Fødevarer har talt med det nu tidligere folketingsmedlem. 

Bente Dahl, du genopstiller ikke og stopper derfor som fødevareordfører for Radikale i Folketinget. Hvad mener du er de væsentligste fingeraftryk, du har givet på fødevarepolitikken?

"Det er flere ting: Det er for det første den GMO-forespørgselsdebat, jeg fik sat i gang sidste år. Her fik vi en vedtagelsestekst, som hele Folketinget og regeringen kunne tilslutte sig, og vi arbejder fortsat på at få den omgjort til politik. Det var et meget vigtigt fingeraftryk," siger Bente Dahl.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024