Ansatte bliver syge af arbejdet

NYHED: Sygefraværet er for højt blandt Fødevarestyrelsens ansatte. Især de statsansatte dyrlæger stresser over for mange kontrolbesøg. Både fødevareudvalget og forbrugerministeren er bekymrede over problemet, men uenige om årsagen.
Fakta
  • I 2001 var 109 af de ansatte i Fødevarestyrelsen syge i mere end én måned. I 2004 var tallet steget til 157. Det svarer til en stigning på 44 pct.

  • Gennemsnitligt måtte Fødevarestyrelsens ansatte holde sengen 11 dage om året i 2004, mens gennemsnittet for alle statsansatte var 7,4 dage.


  • Kilde: Forbrugerministeriet/Altinget
    Fra 2001 til 2004 er antallet af ansatte i Fødevarestyrelsen med over en måneds fravær steget med 44 pct. Især døjer dyrlæger, der arbejder i statens tjeneste, med helbredet.

    Det vækker bekymring hos både fødevareudvalget og forbrugerminister Lars Barfoed (K), som tirsdag var kaldt i samråd netop for at diskutere Fødevarestyrelsens kontrolopgaver.

    S: For få midler
    Socialdemokraterne mener, at de ansatte i stigende omfang går ned med flaget, fordi regeringen har skåret så meget på midlerne til Fødevarestyrelsen, at de skal arbejde urimeligt meget.

    "Det virker helt urimeligt over for de medarbejdere, at de skal arbejde under så ringe vilkår. De får flere og flere kontrolopgaver og færre og færre midler. Hvad vil ministeren gøre ved det høje antal sygemeldinger i Styrelsen," spurgte fødevareordfører Jens Peter Vernersen (S).

    Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Fødevarer

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024