Barfoed i samråd om kød igen

NYHED: Fødevarestyrelsen reagerede ikke tilstrækkeligt på stikprøver, som sidste år afslørede salmonellabefængt, importeret kød. Mere end 30 danskere blev syge af at spise kødet. Ministeren kaldes i samråd i sagen.
Fakta
Ny kødsag:
  • I marts og juli sidste år afslørede Fødevarestyrelsens stikprøver, at kød fra det italienske slagteri Calzi var inficeret med salmonella.

  • Kødet blev destrueret, men Styrelsen undlod at tjekke, om der var mere af kødet fra slagteriet i omløb i Danmark.

  • Styrelsen opdagede derfor ikke, at en restaurant i Århus også havde købt det salmonellainficerede kød, og at restauranten endte med at servere dette kød for gæster gennem hele sommeren.

  • 30 blev registreret syge, men myndighederne vurderer, at op mod 300 kan være blevet syge.

  • Kilde: Politiken
    "Vi har begået fejl."

    Disse fire ord har lydt igen og igen fra Fødevarestyrelsen det seneste år.

    Og ordene måtte tages i brug igen søndag, hvor Fødevarestyrelsens direktør Henrik G. Jensen over for Politiken måtte beklage, at hans styrelse i marts og juli sidste år ikke reagerede tilstrækkeligt på stikprøver, der afslørede importeret kød med den frygtede salmonellatype DT104 i Danmark.

    Mindst 30 mennesker blev syge af at have spist det farlige kød.

    Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Fødevarer

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024