Barfoed: Nej til offentlige madkasser

Landets skolebørn skal ikke regne med et fast måltid om dagen på statens regning, fastslog Lars Barfoed i et åbent samråd. Oppositionen trøster sig med, at Barfoed er ny i ministerstolen. "Han ved ikke bedre", siger Frank Aaen til Altinget.
Mikael Børsting

Jamen, Lars Barfoed skyder jo helt ved siden af målet i denne her sag. Jeg trøster mig med, at han er ny minister, for han ved tilsyneladende ikke, hvad der foregår ude i kommunerne.

Frank Aaen, Enhedslisten

"Fedme og dårlige kostvaner er et stort problem i Danmark, og det er et problem, som bliver en væsentlig byrde i fremtiden, hvis ikke vi gør noget ved det. Derfor er der brug for en forebyggende indsats i institutioner og på skoler, men madpakkeordningen skal ikke genindføres," fastslog Lars Barfoed.

Han pointerede, at regeringen allerede har afsat 83 millioner kroner i satspuljeforliget over fire år til bedre kostvaner, heraf er de 78 millioner kroner øremærket til de svageste grupper i samfundet. Desuden har regeringen lavet et udrykningshold, som skal hjælpe kommunerne med råd og vejledning om kostvaner.

Forældrenes eget ansvar
"Vi mener derfor, at det vil være langt bedre, hvis familierne og børnene lærer at tage et ansvar for deres kostvaner. I Sverige har man en madpakkeordning, men de har også problemer med fedme. Derfor skal børnene selv være med til at vælge, hvad der er sund og god kost, og det kan de ved hjælp af bedre kostvejledning," sagde Lars Barfoed ved samrådet.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024