Barfoed opgav forkerte tal

NYHED: Antallet af virksomheder, der ikke fik kontrolbesøg i 2005, er langt højere, end det blev oplyst i sidste uge. Det kom frem på et åbent samråd onsdag. Flere oppositionspartier er bekymrede for, at tallet kan være endnu større.

Det er da helt utroligt og gør mig meget bekymret. Når listen kan være så fuld af fejl, kan fejlmarginen jo sagtens være meget større, end ministeren siger.

Elisabeth Geday
Forbrugerordfører for Det Radikale Venstre
Det stod endnu ringere til med kontrollen af landets fødevarevirksomheder sidste år, end forbrugerminister Lars Barfoed (K) oplyste i et svar til De Radikales forbrugerordfører Elisabeth Geday i sidste uge.

Under et samråd i Folketinget onsdag måtte ministeren rette sine oplysninger, og 2167 virksomheder blev med et til 2411. Det svarer til knap fem pct. af alle landets fødevarevirksomheder.

Det nye tal er kommet frem efter det, ministeren kaldte en 'kvalitetssikring' af listen.

"Der er cirka 2400 virksomheder, der ikke fik tilsynsbesøg i 2005. Det er naturligvis beklageligt, og det må ikke gentage sig i 2006," sagde Lars Barfoed.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024