Coop: Økologien har brug for nytænkning
Per Bang Thomsen
JournalistHvis økologien skal spille en mere aktiv og brugbar rolle i forhold til at sikre os et bæredygtigt samfund, bliver man nødt til at nytænke kravene til den økologiske produktion.I gamle dage udviklede økologerne hele tiden deres standarder og pressede grænserne for, hvad der var muligt. Men de har sovet lidt i timen siden da.
Thomas Roland
Afdelingschef for ansvarlighed hos Coop Danmark
Det er meldingen fra Thomas Roland, afdelingschef for ansvarlighed hos Coop Danmark, som mener, at de nuværende principper er for snævre.
"De nutidige krav til en bæredygtig landbrugsproduktion er langt højere, end de var i begyndelsen af 1990'erne. Derfor bliver vi nødt til at nytænke økologien, og jeg mener, at man skal tænke klima, energi og mere miljø end i mærket," siger han.
Som det er i dag, bliver økologiske fødevarer fremstillet efter principper, der tager hensyn til miljøet og dyrevelfærden. De økologiske landmænd må eksempelvis kun bruge et absolut minimum af kemiske stoffer i den daglige produktion, og derudover skal de sikre, at dyrene har adgang til frisk luft og daglig motion.