Danish Crown har nærmest monopol

Den danske slagterikoncern, Danish Crown, står for næsten 90 procent af slagtninger af eksportsvin, viser nye tal fra Fødevaredirektoratet.
Claus Iversen

Man skal huske på, at 90 procent af slagtningerne ikke er ensbetydende med, at Danish Crown sidder på 90 procent af markedet i køledisken, hvilket er det væsentligste.

Henrik Vestergaard (V)
Fødevareordfører
Når det gælder antallet af slagtede svin, der efterfølgende går til eksport, har Danish Crown nærmest monopol, viser nye tal fra Fødevaredirektoratet, som Folketingets Fødevareudvalg har bedt om at få tilsendt.

I sidste års første ti måneder blev der ialt slagtet lidt over 18 mio. svin, hvor kødet efterfølgende gik til eksport. Heraf står Danish Crowns slagterier for slagtningen af de 16.226.244 svin. Det svarer til næsten 90 procent.

Herudover er der 121 hjemmemarkedsslagterier, som typisk ejes af enkeltpersoner. Hjemme- markedsslagterier slagter oftest både svin, kvæg, får, geder og heste. Hjemmemarkedsslagter i- er må ikke slagte over 20 storkreaturer pr. uge og 1000 storkreaturer pr. år.

Venstres fødevareordfører, Henrik Vestergaard, har ikke noget problem med, at Danish Crown sidder på 90 procent af slagtningerne i landet:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024