Danmark er tættere på at nå klimamålet end hidtil antaget

Den officielle klimafremskrivning undlader kendt viden og undervurderer, hvor meget braklagte marker og græsmarker reducerer landbrugets CO2-udledning. Det fastslår Klimarådet. CO2-gevinsten er dog formentlig begrænset, lyder det fra seniorforsker.

Klimaminister Lars Aagaard (M) vil ikke kommentere, at Danmark nu er tættere på at nå klimamålet end hidtil antaget, da den officielle klimafremskrivning ifølge Klimarådet ikke medtager kendt viden om, hvor meget braklægning og græsmarker betyder for reduktionen af landbrugets CO2-udledning.
Klimaminister Lars Aagaard (M) vil ikke kommentere, at Danmark nu er tættere på at nå klimamålet end hidtil antaget, da den officielle klimafremskrivning ifølge Klimarådet ikke medtager kendt viden om, hvor meget braklægning og græsmarker betyder for reduktionen af landbrugets CO2-udledning.Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Dorte Ipsen BoddumSimon Friis Date

Midt i de afsluttende forhandlinger i den grønne trepart om en CO2-afgift for landbruget lander endnu en god nyhed for regeringen.

Det seneste klimavirkemiddelkatalog fra Aarhus Universitet viser, at braklægning og omlægning til græsmarker binder mere CO2 end hidtil antaget. Effekten er endnu ikke medregnet i den danske klimafremskrivning, der udkom i april i år.

Og derfor udleder landbruget reelt mindre end Danmarks officielle klimaregnskab viser. Det slår Klimarådet fast i sin kommentering af den seneste klimafremskrivning, der blev offentliggjort torsdag.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024