Dansk kyllingekød er salmonellafri

FJERKRÆ: Samtlige stikprøver, som Fødevarestyrelsen i 2010 tog af dansk kyllingekød, var helt fri for salmonella. Samtidig faldt antallet af partier med campylobacter i både dansk og udenlandsk fjerkrækød for tredje år i træk.

Dansk kyllingekød er helt salmonellafri, og der er færre partier med campylobacter i både dansk og udenlandsk fjerkrækød. Det viser tallene fra Fødevarestyrelsens stikprøvekontroller i 2010.

Sidste år fandt Fødevarestyrelsen salmonella i 10 procent af stikprøverne af udenlandsk fjerkrækød. Dermed ligger dansk kyllingekød markant bedre i statistikken.

”Resultaterne bekræfter os i, at vores indsats imod salmonella i det danske kyllingekød virker, og vi har også, set over de senere år, oplevet et fald af salmonella i importeret fjerkrækød. Begge dele er godt nyt for fødevaresikkerheden, og de seneste EU-tal viser da også, at stadig færre forbrugere bliver smittet med salmonella både i Danmark og i EU-landene generelt”, siger fødevareminister Henrik Høegh (V) i en pressemeddelelse.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024