Danskerne vil advares om usunde fødevarer

Seks ud af ti danskere vil have advarsel på usunde fødevarer. Kims direktør er imod. Det vil forvirre forbrugeren mere end det vil gavne, fastslår han. Forbrugerrådet går ind for advarsler på usunde fødevarer
Mikael Børsting

Det bekymrer mig, hvis man simplificere tingene. Det kan skabe større forvirring for forbrugeren, end godt er. Og så skaber man ikke den reele oplysning, som er nødvendig

Carsten Hänel
Administrerende direktør i Kims
Fakta
  • 459 personer deltog i undersøgelsen, som A&B analyse har foretaget for Altinget.

  • A&B analyse har sammensat et Danmarks panel, som de kalder for "mini Danmark".

  • Undersøgelsen er internetbaseret, men den tager højde for de usikkerheder, der er forbundet med nettet, så panelet fremstår som repræsentativt.

  • Kilde: A&B analyse
    Danskerne vil oplyses om sunde og usunde fødevarer, når de hiver maden ned fra hylderne, viser undersøgelse, som A&B analyse har foretaget for Altinget. 59 procent af de adspurgte har således svaret, at de er enige i, at usunde fødevarer bør mærkes med en advarsel.

    Hos Kims er man ikke begejstret for tendensen i befolkningen. Administrerende direktør i Kims Carsten Hänel er bange for, at en mærkningsordning vil forvirre forbrugeren.

    "Først og fremmest går vi ind for, at der skal være god og reel information til forbrugerne. Det bekymrer mig derfor, hvis man simplificere tingene. Det kan skabe større forvirring for forbrugeren, end godt er. Og så skaber man ikke den reele oplysning, som er nødvendig," siger Carsten Hänel på baggrund af tallene.

    Trafiklys sendt til hjørnespark
    Familie- og forbrugerminister Lars Barfoed har netop sendt Henriette Kjærs gamle hjertebarn - trafiklysordningen, til hjørnespark. Barfoed, som af flere kritikere bliver betragtet som industriens mand, vil ikke være med til at inddele produkterne i grøn, gul eller rød, alt efter hvor sunde og usunde de er.

    Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Fødevarer

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024