Danskernes fuldkornsindtag tæt på fordoblet

KORT NYT: Ifølge en ny opgørelse fra DTU Fødevareinstituttet og Fuldkornspartnerskabet er danskernes fuldkornsindtag næsten fordoblet.
Fakta
Kerner fra korn består af tre dele: frøhvide (endosperm), skaldele (klid) og kim (embryo). Korn er først og fremmest en kulhydratkilde med et højt indhold af stivelse, der er koncentreret i frøhviden, og kostfibre, der er koncentreret i kliddelene. 

Fuldkorn defineres som hele kerner og som forarbejdede kerner (knækkede, formalede og lignende), hvor indholdet af frøhvide, klid og kim findes i samme forhold som i den intakte kerne. Fuldkorn kan således være hele kerner eller malet til mel. 

Fuldkorn er både hvede, rug, byg, havre, brune og røde ris, hirse, og majs i tørret form (frisk majs betragtes som grønt). Græskarkerner samt solsikke- og hørfrø er derimod ikke fuldkorn.

Kilde: DTU Fødevareinstituttet
Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024