Den Danske Dyrlægeforening foreslår forbedringer ved svinetopmøde

KORT NYT: Fødevareminister Dan Jørgensen (S) afholdte torsdag svinetopmøde. Her kom Den Danske Dyrlægeforening med konkrete forslag til, hvordan dyrevelfærden kan forbedres.
Foto: Colourbox

Dansk svineproduktion har en række dyrevelfærdsmæssige udfordringer, og en central del af dem kan løses ved forholdsvis enkle tiltag, hvis fokus bliver rettet det rigtige sted hen. Det er noget, som vi sammen med landbruget vil kigge nærmere på.

Carsten Jensen
Formand for Den Danske Dyrlægeforening

Dagens svinetopmøde skal resultere i en handlingsplan for, hvordan dyrevelfærden kan bringes op i Danmark. Og Den Danske Dyrlægeforening har i en pressemeddelelse udtrykt deres anbefalinger herfor. 

Foreningen anbefaler at øge uddannelsesniveauet for de medarbejdere, som passer de nyfødte grise, samt at indføre en forbedret pasning af smågrise og lægge konkrete handlingsplaner for rådgivningsbesøgene. Disse tiltag skal nedbringe smågrisedødeligheden med over én million grise om året.

Foreningen anbefaler også at undgå kastrering af smågrise. Dette kan gøres ved at sortering af kød på slagterierne eller ved brug af en vaccine, der fjerner ornelugt. Det skriver Den Danske Dyrlægeforening i pressemeddelelsen.  

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024