DF: Importforbud af sælskind kan komme på tale

NYHED: Forbyd import af skind fra kølledræbte sæler, hvis Danmark eller Grønland fortsætter med at støtte bestialsk slagtemetode. Det mener formanden for Folketingets fødevareudvalg Christian H. Hansen (DF).
Fakta
44 pct. af de knap 320.000 canadiske sæler der blev slået ihjel i 2005, blev dræbt med køller og ishakker, vurderer canadiske dyreværnsfolk.

Kilde: Altinget
Sagen om de kølledræbte canadiske sæler er landet tilfredsstillende, mener formanden for fødevareudvalget Christian H. Hansen (DF).

Men får han blot det vageste nys om, at der stadig skulle være problemer med, at Danmark og Grønland indirekte støtter den bestialske slagtemetode gennem import af sælskind, er han parat til at gribe til lovforbud.

Det var Christian H. Hansen, der i sin tid var foregangsmand i arbejdet for at få indført det importforbud af katte- og hundeskind, som Folketinget indførte for et par år siden.

Organiseret dyreplageri
"Med det grønlandske hjemmestyres hurtige indgriben i sagen, skulle støtten til det organiserede dyreplageri gerne være stoppet. Men får jeg så meget som et nys om, at der foregår noget i den retning, så vil jeg med det samme gå i gang med lovforberedende arbejde," siger Christian H. Hansen til Altinget.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024