DS kræver bedre kontrol og større grisefarme
Mikael Børsting
Ingen forfatter
Ingen forfatter
Ringe Kontrol
"Henriette Kjær har jo meldt klart ud om netop fødevaresikkerheden. Ingen kan være uenig med ministeren i, at forbrugerne har krav på fødevare af høj kvalitet, og derfor kan man undre sig over, at de importerede fødevare er under så ringe kontrol, som de er i dag," siger Claudi Lassen til Altinget.
Han hæfter sig ved, svinesektoren de seneste 10 år brugt ca. 800 mio. kr. på en effektiv handlingsplan, som har reduceret forekomsten af Salmonella i dansk svinekød til 1,4 procent, hvorimod myndighedernes tal viser, at den gennemsnitlige forekomst af Salmonella i importeret svinekød ligger på over 10 procent.
Forbrugerne til grin
"Både danske landmænd og forbrugerne kan godt føle sig til grin - og landmændene kan med rette spørge, om indsatsen har været pengene værd set i lyset af, at importeret kød med et højt indhold af Salmonella finder vej til danske kølediske. Jeg har fuld forståelse for, at ministeren skal tage hensyn til EU-reglerne, da vi jo også nyder godt af vores eksport, men derfor vil vi da lægge pres på ministeren, så det importerede kød minimum gennemgår den kontrol, som dansk svinekød gør," pointerer DS-formanden, der betegner den nuværende kontrol af importeret kød som næsten ikke-eksisterende.