Dyrlæger: Fald i antibiotikaforbrug skal undersøges

ANTIBIOTIKA: Antibiotikaforbruget er faldet med 25 procent i første kvartal af 2011 i forhold til samme kvartal året før. Regeringen mener, at det viser, at gult kort-ordningen virker, men Den Danske Dyrlægeforening vurderer, at der er tale om et meget markant fald, der bør undersøges nærmere.
Forbruget af antibiotika til svin er faldet med 25 procent i forhold til samme kvartal sidste år. Den Danske Dyrlægeforening mener dog, at tallene bør undersøges nærmere.
Forbruget af antibiotika til svin er faldet med 25 procent i forhold til samme kvartal sidste år. Den Danske Dyrlægeforening mener dog, at tallene bør undersøges nærmere.Foto: www.colourbox.com
Peter Baggesgaard Hansen

Det er et meget kraftigt fald og på baggrund af, at vi i Danmark i forvejen har et meget lavt forbrug sammenlignet med andre lande, så bør det undersøges. Det er et langt større fald, end lovgiverne havde forventet, og det må også få dem til at stoppe op og se nærmere på, hvad det er, der er sket.

Arne Skjoldager
Formand for Den Danske Dyrlægeforening

Foreløbige opgørelser fra 1. kvartal i år viser, at antibiotika­-forbruget er reduceret med cirka 25 procent i forhold til 1. kvartal sidste år. Fødevareminister Henrik Høegh (V) udtrykker tilfredshed med det faldende forbrug, som han mener er udtryk for, at de initiativer, regeringen har sat i gang, har virket.

”Jeg glæder mig over den flotte reduktion, og jeg vil gerne give et honnør til dyrlæger og svineproducenter, som har ydet en indsats. Det her viser, at man har taget opgaven seriøst, og jeg synes, det viser, at gult kort-modellen var det rigtige værktøj at bruge,” siger Henrik Høegh.

Formand hos Den Danske Dyrlægeforening Arne Skjoldager mener også, at det er glædeligt, at forbruget er faldet, men han maner på samme tid til besindighed. Faldet er så markant, at det bør undersøges nærmere:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024