Egenkontrol - nu også på arabisk

NYHED: Det kan være svært at holde styr på regler omkring køkkenhygiejne og egenkontrol, når man f.eks. ejer et lille pizzaria og har svært ved at forstå dansk. En ny folder på flere sprog kan afhjælpe problemerne, mener forbrugerministeren.
Arabisk, tyrkisk, kinesisk og dansk er de sprog, hvorpå restauranter, caféer, grillbarer og pizzariaer fremover kan bestille guiden til, hvordan de bliver bedre til at udføre egenkontrol.

"Det er vigtigt, at alle, der til daglig arbejder med fødevarer, har en grundlæggende viden om fødevarehygiejne og daglig egenkontrol af køkkenrutiner. Det nye informationsmateriale kan netop bidrage til at rydde sproglige barrierer af vejen, så alle virksomhederne kan forstå de vigtigste punkter i de danske regler," siger forbrugerminister Lars Barfoed (K).

Den nye informationsfolder skal være med til at løse op for de problemer, som mange små fødevarevirksomheder – og især dem med anden etnisk baggrund end dansk – har med at få styr på fødevarehygiejnen og reglerne for egenkontrol.

Folderen har f.eks. svar på, hvordan man som restauratør skal forholde sig, hvis man står med et parti råddent kød eller et giftige hindbær, som skal trækkes tilbage.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024