Enhedslisten vil se landbrugsfondene efter i sømmene

ØKOLOGI: Regeringen og Enhedslisten vil have den kommende Natur- og Landbrugskommission til at se nærmere på landbrugets fonde. Men der er ikke tale om en værdikamp, understreger fødevareminister Mette Gjerskov (S).
Per Bang Thomsen

Der er ikke tale om nogen værdikamp, men snarere en reel interesse i at påvirke udviklingen i dansk landbrug og fødevareproduktion.

Per Clausen
Ordfører, Enhedslisten
Fakta

Strukturelle og miljømæssige udfordringer i landbruget:

Regeringen og Enhedslisten er enige om, at den kommende Natur- og Landbrugskommission skal se på landbrugets fonde og private fonde samt problematikken vedrørende yngre økologiske landmænds etablering med henblik på at understøtte formålet med kommissionens arbejde.
Natur- og Landbrugskommissionen skal komme med forslag til løsning af landbrugets strukturelle og økonomiske og miljømæssige udfordringer, herunder hvordan landbrugserhvervet kan bidrage til klimaindsatsen og til miljø- og naturindsatsen.


Kilde: Finansloven for 2012

Landbrugets fonde skal ses efter i sømmene.

Det mener regeringen og Enhedslisten, som vil have den kommende Natur- og Landbrugskommission til at se nærmere på, hvad fondenes økonomiske midler bliver brugt til.

I den nye finanslov, som i weekenden blev indgået mellem regeringen og dens røde støtteparti, står der, at parterne vil have den kommende Natur- og Landbrugskommission til at "se på landbrugets fonde og private fonde samt problematikken vedrørende yngre økologiske landmænds etablering med henblik på at understøtte formålet med kommissionens arbejde."

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024