Fødevarebranchen er bekymret for manglende hænder: Her er, hvad de skrev
Der er udbredt bekymring for fremtidens arbejdskraft i landbruget og fødevarebranchen. Det viser en ny lyn-debat hos Altinget Fødevarer. Læs eller genlæs indlæggene her.
![](https://www.altinget.dk/cdn-cgi/image/q=80,fit=crop,w=2560,f=jpeg/https://legacy.altinget.dk/images/article/248503/86520.jpg)
![Kiki Qvistgaard](https://www.altinget.dk/cdn-cgi/image/q=80,fit=crop,w=64/https://legacy.altinget.dk/images/Writers/4943-kiki-qvistgaard-2-48.jpg)
Kiki Qvistgaard
FagdebatredaktørI kølvandet på årets optag af studerende på de videregående uddannelser blev der visse steder i landbruget og fødevarebranchen udtalt bekymring for fremtidens viden og hænder i et erhverv i omstilling.
Samtidig kan der konstateres en dalende tilstrømning af udenlandsk arbejdskraft, der udgør omtrent en tredjedel af arbejdskraften i landbruget.
På Altinget Fødevarer inviterede vi derfor fire nøgleaktører til at give deres bud på, hvordan sikrer vi fremtidens arbejdskraft og viden i landbruget og fødevaresektoren, samt hvilke udfordringer branchen ser ind i, hvis ikke udviklingen vender.