Ernæringsmærke på trapperne

NOTE: Det frivillige ernæringsmærke, som skal gøre det nemmere for forbrugerne at finde frem til de sunde fødevarer, er ifølge forbrugerministeren snart på plads.
Fakta
  • EU-regler forhindrer, at regeringen kan tvinge en obligatorisk ernæringsmærkning igennem. Det er derfor op til industrien og detailhandlen, om de ønsker at deltage i en frivillig ordning.

  • Lars Barfoeds forslag opdeler fødevarerne i 10 produktgrupper. Inden for hver gruppe gives karakter efter, hvor meget fedt, mættet fedt, sukker og fibre, der er i den enkelte fødevare.


  • Kilde: Altinget

    Forbrugerministeriet og repræsentanter fra Fødevareindustrien og Forbrugerrådet er ved at lægge sidste hånd på mærket, siger forbrugerminister Lars Barfoed (K).

    Forbrugerministeren øjner også en åbning for, at nogle af de parter – detailhandelen og Landbrugsraadet – som i slutningen af januar forlod forhandlingsbordet, alligevel overvejer at bakke op om mærket.

    "Jeg forventer, at flere af dem, der meldte fra tidligere i forløbet, er på vej tilbage til bordet," siger forbrugerminister Lars Barfoed (K).

    Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Fødevarer

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024