EU har ondt i sundheden

Der står intet om sundhed i udkastet til en ny EU-traktat. Betyder det, at EU nedprioriterer sundhed? Slet ikke, siger Mariann Fischer Boel (V), tværtimod. Hjerteforeningens direktør ryster på hovedet.
Claus Iversen

Alt i alt er det regeringens opfattelse, at Konventets udkast til forfatningstraktat på udmærket vis fastholder den grundlæggende arbejdsdeling mellem EU og medlemsstaterne inden for folkesundhed.

Mariann Fischer Boel (V)
Fødevareminister
Direktøren for Hjerteforeningen, Susanne Volqvartz, har svært ved at se logikken i, at der i udkastet til en ny EU-traktat overhovedet intet står om sundhed.

Hun frygter, at at de mange EU-love og direktiver vil skade den generelle folkesundhed, hvis man ikke på EU-plan samtidig vedkender, at sundhed er en ret for befolkningen.

Det er fødevareminister Mariann Fischer Boel(V) slet ikke enig i:

"Det er rigtigt, at hverken sundhed eller et højt sundhedsbeskyttelsesniveau er nævnt i artikel 3 vedrørende Unionens mål i konventets udkast til forfatningstraktat. Det betyder imidlertid på ingen måde, at sundhed er trådt i baggrunden i EU. Tværtimod afspejler traktatudkastet den skærpede opmærksomhed omkring fælles sikkerhedsudfordringer på folkesundhedsområdet".

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024