EU lover særstøtte til fjerkræavlere

NYHED: Bliver en europæisk fjerkræavler ramt af forbrugerskræk for fugleinfluenza, skal han have mulighed for særlig støtte efter anmodning fra det enkelte medlemsland.
Fakta
  • Den særlige støtte har til formål at tilgodese producenter, der bliver ramt af dalende omsætning på grund af forbrugernes frygt for sygdomme, som for eksempel fugleinfluenza.

  • Kilde: Fødevareministeriet
    Er omsætningen dalende, og kan årsagen tilskrives forbrugernes frygt for fugleinfluenza, skal der være hjælp at hente for europæiske fjerkræavlere og ægproducenter.

    Det mener EU's landbrugs- og fiskeriministre, som tirsdag vedtog et forslag fra Kommissionen om mulighed for særlig støtte til fjerkræsektoren.

    Rådets beslutning er en såkaldt rammebeslutning, der ikke angiver hvilken form for støtte, der kan komme på tale. Det skal først fastlægges senere. Om det siger fødevareminister Hans Chr. Schmidt (V):

    "Jeg har i dag på rådsmødet sagt, at Danmark lægger vægt på, at den midlertidige støtte gives målrettet og omkostningseffektivt i en begrænset periode, hvor der er tale om reelle krisesituationer. Desuden at der skal kunne påvises en direkte sammenhæng mellem forbrugerreaktioner og det veterinære sygdomsudbrud."

    Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Fødevarer

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024