Familie- og forbrugerministeriet er endeligt opfundet

Allerede inden sidste valg i 2001 foreslog Henrik Vestergaard (V) oprettelsen af et nyt familieministerium. Fødevaretinget har talt med ham om det nye ministerium, der nu er blevet en realitet.
Cecilie Bech
Henrik Vestergaard (V) er naturligvis glad og tilfreds med oprettelsen af det nye Familie- og forbrugerministerium. En ide han selv fik for næsten tre år siden.

"Familieministeriet vil være et stærkt signal til de danske familier om, at der nu gøres en indsats for at forbedre rammerne for et velfungerende familieliv. [...]Mange opgaver kan tænkes ind i Familieministeriet, og andre må gerne give deres besyv med. Men som udgangspunkt bør Ligestillingsministeriet, administrationen af både børneloven, adoptionsloven og ægteskabsloven, samt forbrugerbeskyttelse henhøre under det nye ministerium."

Sådan skrev Henrik Vestergaard i en pressemeddelelse den 11 november 2001. I dag er hans ønske om et Familie- og forbugerministerium gået i opfyldelse, og han glæder sig over beslutningen.

"Først og fremmest synes jeg, det er positivt, at man nu tør at rette fokus mod familien som kernen i det danske samfund. Det er vigtigt at sætte et fokus"

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024