Flere smiley-rapporter på nettet

SMILEY: En kontrolkampagne viser en væsentlig fremgang i smiley-rapporter på fødevarevirksomhedernes hjemmesider. Ni ud af ti virksomheder linker nu til rapporterne.
Ni ud af ti virksomheder har nu deres smiley-rapporter liggende på internettet.
Ni ud af ti virksomheder har nu deres smiley-rapporter liggende på internettet. Foto: findsmiley.dk
Alle fødevarevirksomheder har siden sommer skullet skilte med deres smiley-rapporter på internettet, og det ser ud som om, at virksomhederne følger reglerne. Det skriver Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Hvor kun halvdelen af virksomhederne havde rapporterne på nettet i sommer, har ni ud af ti butikker og restauranter nu et link til smiley-rapporten på deres hjemmeside. De lever derfor op til kravene i fødevareforliget fra 2007, der havde til formål at give borgerne en større tryghed ved de fødevarer, de køber i butikker og på restauranter.

Ministeren er tilfreds
Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) er godt tilfreds med udviklingen mod større synlighed på internettet.

"Vores fødevarevirksomheder er blevet gode til at skilte med smiley-rapporterne på deres hjemmesider. Det er en god service overfor forbrugerne. Hvis man for eksempel bestiller mad over telefonen eller nettet, kan man nu med et par enkelte klik se, hvilken smiley butikken har," lyder det i pressemeddelelsen.

Kun få virksomheder mangler
1.725 virksomheder blev kontrolleret i forbindelse med kontrolkampagnen. Af dem har 61 procent af virksomhederne en hjemmeside, hvor de markedsfører deres varer, og de har derfor pligt til at linke til smiley-rapporterne.

91 procent af disse virksomheder fik kontrolresultatet 1, fordi rapporterne blev vist som de skal. 219 af virksomhederne blev dog vejledt om, hvordan linket skulle anbringes m.v.

Ingen virksomheder fik bøder, men fire procent fik en indskærpelse, fordi de hverken havde link eller rapporter på deres hjemmeside.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024