Flertal vil fortsætte pres på Barfoed

NYHED: DF er klar til kamp mod EU-reglerne i sagen om multivitaminjuice. Ordførerne fra S og R venter på Barfoeds redegørelse, men gør det klart, at "bolden ligger hos ministeren."
Mikael Børsting

Et bredt flertal i udvalget har meldt klart ud i denne her sag, og hos DF er der ingen tvivl. Vi skylder simpelthen forbrugerne, at ordet "multivitamin" ikke indgår i navnet på den juice, som forbrugerne køber

Christian H. Hansen (DF)
Formand for Fødevareudvalget
Når Lars Barfoed skal i samråd onsdag om den omdiskuterede sag om multivitaminjuice, har formanden for Fødevareudvalget Christian H. Hansen (DF) et krav med i tasken.

Forbrugerministeren skal nemlig fremlægge en plan for, hvordan han vil imødekomme et forbud mod salg af juice med navnet "multivitamin", som et flertal uden regeringen er enig om.

Forbrugerne har krav på forbud
"Et bredt flertal i udvalget har meldt klart ud i denne her sag, og hos DF er der ingen tvivl. Vi skylder simpelthen forbrugerne, at ordet "multivitamin" ikke indgår i navnet på den juice, som forbrugerne køber", siger Christian H. Hansen til Altinget.

Fødevarestyrelsen (før Fødevaredirektoratet, red.) afgjorde i 2004, at en juice ikke kunne sælges, hvis den gik under navnet "multivitamin". En beslutning som Familie- og Forbrugerministeriet senere ændrede, mens Henriette Kjær var minister, selvom regeringen havde flertallet imod sig.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024