Fødevarefællesskaber i fortsat vækst
UDVIKLING: Selv om tre er lukket i år, så stiger antallet af økologiske fødevarefællesskaber fortsat. Se udviklingen her.
Sine Riis Lund
Journalist og redaktørEt økologisk fødevarefællesskab er et indkøbsfællesskab, som køber økologiske produkter direkte fra lokale øko-producenter til fødevarefællesskabets medlemmer.
Det første fødevarefællesskab så dagens lys i 2008 i København. Siden er trenden med indkøbsfællesskabet, hvor der købes økologiske produkter direkte fra lokale producenter, bare vokset.
I år er der 23 fødevarefællesskaber, to flere end sidste år. Det på trods af, at der i år også er lukket tre fødevarefællesskaber ned igen. Det viser tal fra Økologisk Landsforening.
Og nu vil foreningen gøre det endnu lettere at starte et nyt fødevarefællesskab op. De har startet projektet ØkoStart, der med gode og konkrete eksempler vil give bud på løsninger på alt fra rekruttering af medlemmer til samarbejde med økologiske producenter samt kontakt med Fødevarestyrelsen.