Fødevareminister vil lempe regel om skråninger

KORT NYT: Svar fra fødevareministeren åbner op for en lempelse på erosionskravet. Ændringerne skal ske hurtigt, så det ikke går ud over høsten 2014.
Foto: Colourbox

Det er helt op til medlemsstaterne at se, hvad der er nødvendigt, og hvad, der skal til. Derfor er det helt indlysende rimeligt og nødvendigt, at vi får ændret de nye regler.

Lars Hvidtfeldt
Viceformand i Landbrug & Fødevarer

På opfordring fra Jacob Jensen (V) i et spørgsmål stillet den 10. februar redegør fødevareminister Dan Jørgensen (S) for den nye erosionsregel pr. 2014.   

Fødevareministeren skriver i sit svar: 

"NaturErhvervstyrelsen undersøger, om erosionskravet kan gøres mere fleksibelt eller mere fokuseret i dialog med erhvervet og forskere. Målet er, at eventuelle ændringer kan træde i kraft inden høst 2014, hvorved den nuværende udformning af kravet ikke vil nå at få effekt."

Dokumentation

Spørgsmål 228FLF alm. del, stillet af Jacob Jensen (V) 10. februar 2014.

"Som følge af at der i 2014 indføres forbud mod jordbehandling af skråninger med en hældning på mere end 12 pct. i perioden fra høst til den 1. marts det følgende år, bedes ministeren redegøre for,hvor stort et areal der indirekte vil blive berørt, idet begrænsningen på de skrånende arealer også vil påvirke dyrkningen af den omkringliggende mark."


Svar fra Fødevareminister Dan Jørgensen (S) 11. februar 2014

"NaturErhvervstyrelsen har oplyst, at der i 2012/2013 blev dyrket vinterafgrøder på 13.805 ha.marker, hvor der inde på marken var områder af en størrelse på mindst 2.000 m2 med en hældning på 12 grader eller mere.

Det vil sige områder, som direkte er påvirket af erosionskravet. Mængden af berørte arealer på markniveau kan dog nedbringes ved ændret sædskifte, tilpasning af markstørrelser og lignende.

NaturErhvervstyrelsen undersøger, om erosionskravet kan gøres mere fleksibelt eller mere fokuseret i dialog med erhvervet og forskere. Målet er, at eventuelle ændringer kan træde i kraft inden høst 2014, hvorved den nuværende udformning af kravet ikke vil nå at få effekt."


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024