Fødevareopgaver til Etisk Råd - ingen penge

Ud over et navneskift indeholder et nyt lovforslag nye opgaver som bl.a. GMO-problematikken for Det Etiske Råd. Formanden kritiserer financieringen. S er også skeptiske.
Claus Iversen

Det siger sig selv, at der ikke kan være tale om en styrkelse, når vi fremover skal til f.eks. også at producere høringssvar på fødevareområdet samtidig med, at vi skal bevare aktivitetsniveauet på de nuværende arbejdsområder uden flere penge.

Ole Hartling
Formand for Det Etiske Råd
Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har netop sendt et lovforslag om et nyt etisk råd i høring.

De væsentligste ændringer er bl.a. en navneforandring - fra Etisk Råd til Det Etiske Råd - samt en udvidelse af de arbejdsområder, som rådet skal beskæftige sig med.

Fremover skal rådet nemlig også tage stilling til konsekvenserne for human-etikken i fødevare- og miljøspørgsmål, herunder især komme med indspark i debatten om genmodificerede fødevarer.

Formanden, Ole Hartling, er tilfreds med de ændringer - moderniseringer, som han kalder dem - der er indeholdt i udkastet til lovforslaget, men der er et enkelt - alvorligt - problem:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024